No matching items found, resetting filter to ALL

Informaciona privatnost

Treći presek stanja digitalnih prava i sloboda u Srbiji u 2018. godini: udari na anonimnost

Tokom najnovijeg perioda monitoringa digitalnih prava i sloboda u Srbiji za period od jula do oktobra 2018. godine, SHARE Fondacija je zabeležila ukupno 16 slučajeva povreda digitalnih prava i ...
Pročitaj još

Vratiti ustavnu garanciju u Zakon o zaštiti podataka o ličnosti

Pravno ograničenje kojim se policiji, obaveštajnim agencijama ili privatnim kompanijama omogućava da zadiru u privatnost građana samo kada je to propisano zakonom, izbrisano je iz Predloga zakona ...
Pročitaj još

Besplatni alati za usklađivanje sa GDPR

SHARE Fondacija je kreirala Pribor za lične podatke, besplatan set alata na adresi gdpr.mojipodaci.rs pomoću kojih možete da olakšate usklađivanje vašeg poslovanja sa Opštom Uredbom EU o ...
Pročitaj još

Danilo Krivokapić o novom Nacrtu zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Direktor SHARE Fondacije Danilo Krivokapić gostovao je u emisiji "Dan uživo" na televiziji N1 i govorio o novom Nacrtu zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Emitovano 15. avgusta 2018.
Pročitaj još

Nova verzija zakona – stari problemi

Poverenik objavio mišljenje o novom Nacrtu zakona o zaštiti podataka o ličnosti Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti dostavio je Ministarstvu pravde ...
Pročitaj još

Monitoring digitalnih prava i sloboda, drugi kvartal 2018: podaci i privatnost građana na udaru

Nakon još jednog tromesečnog perioda monitoringa stanja digitalnih prava i sloboda u Srbiji, SHARE fondacija predstavlja najnoviji izveštaj koji prati stanje od aprila do juna. Ukupno smo ...
Pročitaj još

Nova verzija Nacrta zakona o zaštiti podataka o ličnosti poslata ministarstvima

Ministarstvo pravde je u sredu 11. jula poslalo najnoviju verziju Nacrta zakona o zaštiti podataka o ličnosti resornim ministarstvima na mišljenje. Pre 6 meseci okončana je javna rasprava o ...
Pročitaj još

Britanski Poverenik kažnjava Fejsbuk zbog skandala sa Kembridž analitikom

U najnovijem izveštaju o napretku istrage o zloupotrebi podataka o ličnosti u političkim kampanjama, Poverenik za informacije Ujedinjenog Kraljevstva je objavio nalaze do kojih je došao u toku ...
Pročitaj još

“Dizajnirano da zavara”: Fejsbuk i Gugl navode korisnike da dele podatke o ličnosti

Fejsbuk i Gugl navode korisnike da dele veliki broj informacija o sebi pomoću lukavog dizajniranja, difolt postavki koje su intruzivne po privatnost i stavljanja pred “uzmi-ili-ostavi” izbore, ...
Pročitaj još

Sud pravde EU: I komjuniti menadžeri odgovorni za podatke pratilaca

U jeku priče oko stupanja na snagu Opšte uredbe o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR) i njenom uticaju kako na poslovanje putem interneta tako i na društvene mreže, Sud pravde Evropske unije je ...
Pročitaj još
Sledeće